Denne cuvée kommer fra et sted kaldet “La Charrière”, hvilket betyder “sti, hvor en vogn kan passere”. Og vi bekræfter, at stien til at nå plottet er virkelig lille.
Vinstokkene stammer fra 1941, de har oplevet krigen, men de står stadig og i god stand. Jorden er granit og ler. Disse tunge jordarter giver strukturerede og kraftfulde vine.
David har lært sig vindyrkning under varmere himmelstrøg end i Beaujolais, derfor har han med respekt for de nuværende omgivelser forsøgt at producere en varmere vin, end en klassisk Beaujolais, derfor navnet “Cocagne” som på fransk slang betyder “meget varmt”
Duften afslører den moden frugt med noter af chokolade, smagen er fløjels blød, kærlighed for vinelskere.
Anbefaling fra producenten: nyd den til et familie måltider, eller med din udkårede lytte til “Why can’t we live together” af Timmy Thomas.
Clos Sauvage i Beaujolais er ejet af Sophie & David Devynck. Vi mødet David ved tilfældigheder, vi var i kontakt med en anden leverandør der anbefalede os David, helt ny i området, familien har for kun 4 år siden købt deres drømmebolig, hvortil der var 7 ha jord, de har en kærlighed for naturen og har oprindeligt en skovfoged uddannelse, vi passer på mange måder sammen, vi er selv nye og vi glæder os til at følge deres eventyr, og forhåbentlig følges i mange år, vi ser frem til at give vores store oplevelser videre til jer. Når vi smager hvad de har formået med deres første årgang, så er vi i den grad imponerede, lige fra tankerne bag etiketten til nytænkning, modet kommer helt sikkert fra en anden baggrund, det er stort….skal smages og opleves.
Vi ligger på toppen af en bakke i en højde af 450 meter med en betagende udsigt over Saône-dalen: Mont Blanc mod øst, Bois de Leynes mod nord, Roche de Solutré mod vest. Scenen er sat.
Le Clos er omgivet af kastanjeskove, tørre stenmure, naturlige kilder og hede. Vi drager fordel af dette uspolerede sted i hjertet af naturen, og som egner sig perfekt til udførelsen af økologisk landbrug.
Og hvorfor Clos Sauvage? Da vi ankom, blev de gamle Clos vinstokke forladt, i en vild tilstand … I dag arbejder vi på at tæmme dem over 4 hektar. På samme tid genplantes vi gradvist på små øer for bedst at udtrykke specificiteten af vores “klimaer” i vores vine.
Det er sandt, et lille ord om vores terrasser: du tager granitjord, drysset med ler – kalksten, du tilføjer en knivspids højde (omkring 400 – 450 m), og du får vine fulde af friskhed og mineralitet.
Et nik til vores logo: to plataner, der troner midt på vores gård, er naturligvis forenet af en fælles gren. Vores dybe rødder på stedet, det oprigtige møde mellem en terroir og dens vinbønder, vores families enhed. Helt et symbol!